Klankmeditaties

Klankmeditaties zijn een vorm van meditatie waarbij de klanken van originele Tibetaanse klankschalen, gewijde trommels, hoorns, schelpen, bellen,  fluit en didgeridoo’s een belangrijke ondersteunende rol vervullen.
Deze klanken, tezamen met het geluid van de stem , die ook de gesproken begeleiding  verzorgt, hebben tot doel je in een diepe ontspanning of meditatie te helpen.

Fysieke en geestelijke ontspanning met klankmeditatie

De klankmeditatie is gericht op zowel fysieke- als geestelijke ontspanning. Het fijne van klankmeditatie is dat de trillingen van de instrumenten je hersenactiviteit (het actieve denken) tot rust brengen. Je komt makkelijker los van je gedachten en emoties. Ook fysieke spanning wordt voorzichtig losgetrild door de klanken.
De ruimte die daardoor ontstaat kan je helpen  om de rust en de stilte in jezelf (terug) te vinden.

De klanken werken het beste op je in in zithouding, maar liggen mag natuurlijk ook. Ervaring is niet nodig. Je hoeft alleen maar te gaan zitten en de klanken op je in te laten werken.
Tussendoor en na afloop wordt een kopje kruidenthee geschonken. Dit is tevens gelegenheid om vragen te stellen, cq even na te praten.  Mocht je later thuis vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

klankmeditatie

Data en tijden voor de klankmeditatie

Deze klankmeditaties worden meestal op de eerste vrijdagavond van de maand; een mooie afsluiting van de week en een heerlijk begin van je weekeinde!

Raadpleeg “praktische informatie” op deze website voor actuele data en tijden. Zie ook onze facebook pagina van  Yoga Brummen.

Een keer op proefles?

Omdat de klankmeditaties losse avonden zijn en er geen ervaring voor nodig is, zijn er geen zogeheten “proeflessen”. Voel je welkom om gewoon een keer te komen voelen en ervaren!
Omdat de prijs dusdanig laag is (€ 12,50 voor een hele avond van 20.00 tot minimaal 22.00 uur, incl. 2x thee), vergeleken met b.v. de yogalessen (€ 9,50 per uur) is een gratis les niet mogelijk.